BIOGRAFKLUB DANMARK SÆSON 2020-2021

Biografklub Danmark har valgt de 10 film, der udgør Biografklubbens sæson. Der venter det danske biografpublikum et stjernespækket filmprogram fyldt med både danske og udenlandske film.

Med et medlemskab til Biografklub Danmark gives der halv pris på biografbilletten til en række udvalgte kvalitetsfilm i de danske biografer. De film der er med i Biografklub Danmarks program for den nye sæson 2020-2021 inkluderer følgende:

LILLE SOMMERFUGL - Repremiere d. 06.05.21 
THE HIGH NOTE - Biografpremiere d. 12.05.21
THE FATHER - Biografpremiere d. 10.06.21
SMAGEN AF SULT - Biografpremiere d. 24.06.21
DEN GODE SPION - Biografpremiere d. 08.07.21
HVOR KRAGERNE VENDER - Biografpremiere d. 22.07.21
PAGTEN - Biografpremiere d. 05.08.21
RESPECT - Biografpremiere d. 26.08.21
 


Medlemskaber kan købes i vores billetsalg eller på www.biografklubdanmark.dk hvor du også kan læse mere om klubben.

PAGTEN

Biografpremiere 5. august

PAGTEN tager sit udgangspunkt i historien om den unge digter Thorkild Bjørnvig og hans møde med den aldrende verdensstjerne Karen Blixen. Det bliver et fatalt møde mellem to mennesker, som er i hver deres ende af både livet og karrieren. Bekendtskabet resulterer i en pagt, som kræver ufravigelig troskab fra Bjørnvigs side, mod at geniet Karen Blixen til gengæld tager ham under sine vinger. En pagt, der vender op og ned på deres liv og bringer dem begge ud, hvor de ikke kan bunde.

Thorkild Bjørnvig mødte Karen Blixen for første gang i 1948 – han var 30 år, hun var 63 år – og de knyttede et ganske særligt bånd. Bjørnvig var en ung, letpåvirkelig og følsom digter med kone og barn. Blixen var en kvinde forud for sin tid – stærk, sammensat og dybt fascinerende. Blixen og Bjørnvig havde lovet hinanden først at fortælle verden om pagten, når en af dem var død. Først 12 år efter Blixens død udgav Bjørnvig bogen 'Pagten' om sit og Blixens særlige og turbulente forhold. Det blev Bjørnvigs mest berømte udgivelse, og det er denne erindringsbog, der danner grundlag for Bille Augusts film PAGTEN. Nu får publikum indblik i sider, som kun få kendte. En spændingsfyldt og fascinerende historie, som aldrig tidligere er fortalt på film.

Instruktør: Bille August

Medvirkende: Birthe Neumann, Simon Bennebjerg, Asta Kamma, Nanna Voss

Producent: SF Studios Production og MOTOR

Distributør: SF Studios

RESPECT

Biografpremiere 26. august

RESPECT er historien om den legendariske souldronning Aretha Franklins vej mod toppen. Den oscarvindende stjerne Jennifer Hudson spiller rollen og synger selv alle sangene. I filmen følger vi Aretha Franklin fra barndommen, hvor hun sang i sin fars kirkekor, til hendes vej som international superstjerne, hvor hun blev kendt som ’The Queen of Soul’. Hendes stemme fik verden til at lytte! RESPECT er den bemærkelsesværdige sande historie om musikikonets rejse for at finde sin stemme.

R-E-S-P-E-C-T – vi kender alle sangen, men nu kommer historien bag musikken. Sangerinden Aretha Franklin var selv dybt involveret i forberedelserne til filmen helt op til sin død i 2018. Franklin ønskede selv, at Jennifer Hudson skulle spille hende i den fascinerende historie. Filmen tager sit udgangspunkt i de øjeblikke af hendes liv, der gjorde hende til en verdenskendt superstjerne. Det er Callie Khouri, der vandt en Oscar for sit manuskript til THELMA & LOUISE, og Tracey Scott Wilson, der står bag den gribende historie om Aretha Franklins vej til stjernerne.

Instruktør: Liesl Tommy

Medvirkende: Jennifer Hudson, Forest Whitaker, Marlon Wayans, Audra McDonald, Mary J. Blige

Producent: MGM

Distributør: SF Studios